Lihtne šokolaadikoogi retsept magusasõpradele

Merilin Piirsalu
25.11.2021
Klassikaline šokolaadikook
Klassikaline šokolaadikook | Foto: Eva Hilden / Toorjuustu- ja šokolaadikoogid

Paljudel perenaistel on oma lemmik koogiretsept, mida on lihtne valmistada, aga mida pere ja külalised alati kiidavad. Kui sinul seda veel pole, siis meil on üks pakkuda.

Klassikalise pehme šokolaadikoogi retsept on pärit Rootsi toiduajakirjaniku ja kokaraamatute autori Lena Söderströmi raamatust „Toorjuustu- ja šokolaadikoogid“.

Koogi valmistamiseks läheb vaja:

200 g võid

4 dl suhkrut

1,5 dl kakaopulbrit

1 tl vanillipulbrit

3 muna

3 dl nisujahu

Kui toiduained on välja otsitud, siis pane ahi 175 kraadi peale sooja. Vooderda lahtikäiva vormi (22 cm) põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Sulata või paksu põhjaga potis. Võta pott pliidilt ning lisa mikseriga vahustades suhkur, kakao- ja vanillipulber. Mikserda munad ükshaaval juurde. Sega hulka ka jahu, nii et saad ühtlase taina. Vala tainas vormi ja küpseta kooki ahju keskosas 15-20 minutit, olenevalt kui pehmet kooki soovid. Enne serveerimist lase koogil jahtuda.

Kui soovid eriti luksuslikku maiust, haki koogi peale umbes 50 gr tumedat, piima- või valget šokolaadi. Ja siis lase hea maitsta!

Kui tekib isu veel millegi hõrgu järele, siis „Toorjuustu- ja šokolaadikookide“ raamatust leiad lisaks klassikalisele šokolaadikoogile hulgaliselt retsepte, mille järgi on lausa lust kooke valmistada. Põhjuse magusa söömiseks leiab ju alati!

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid