Viis populaarseimat kokaraamatut: häid mõtteid igaks söögikorraks

Merilin Piirsalu
22.01.2025
Kokaraamatute TOP
Kokaraamatute TOP | Foto: Vesta Raamatud

Hea kokaraamat pakub uusi ideid ja praktilisi nõuandeid igaks päevaks. Meie kirjastuse 2024. aasta viis populaarseimat kokaraamatut inspireerivad kindlasti kõiki, kes armastavad kodus süüa teha, hindavad kvaliteetseid tooraineid ja naudivad häid maitseid. Küllap leiate viie parima seast uue kaaslase ka enda kööki.

1

Ahvatlevad aedviljatoidud

Tervislikku toitumist peetakse üha tähtsamaks, mistõttu ei ole üllatav, et „Ahvatlevad aedviljatoidud“ on möödunud aasta vaieldamatu lemmik. See raamat kinnitab, et juurviljad pole sugugi igavad – vastupidi, neist saab valmistada hulgaliselt maitsvaid roogi, olgu selleks salatid, supid, ahjuvormid või kotletid. 107 erinevat retsepti annavad uusi ideid terveks aastaks ning inspireerivad tervislikumaid valikuid tegema. See raamat on tõeline aare kõigile, kes soovivad toidulauale rohkem värvi lisada.

2

Vanaema Hilda kokaraamat

Teine kodukokkade lemmik, „Vanaema Hilda kokaraamat“, viib ajas tagasi, tutvustades 1930ndate taluköögi hõrgutisi. Muuhulgas leiab raamatust peene keeleroa, järele aimatud heeringa, mooritud lambaselja, hapuleivavormi rabarbriga, sirinakoogid, sõstra- ja koorekreemi, taluleiva, tangupudru, aga ka suure hulga õunatoite. See kokaraamat on ideaalne neile, kes hindavad ajalugu ja maitsete ajatut võlu – iga lehekülg on täidetud lugude ja retseptidega, mis on ellu äratatud vanaema Hilda pärandist.

3

Hullult hõrgud hoidised

Hoidistamine on taas tõusuteel ja „Hullult hõrgud hoidised“ meelitab perenaisi 157 ainulaadse retseptiga. See raamat inspireerib puuvilju ja marju loominguliselt purki panema, pakkudes nii klassikalisi hoidiseid kui ka põnevaid vürtsikaid keediseid ja kastmeid. Sobib nii neile, kellel on oma aed, kui ka neile, kes lihtsalt armastavad hooajalisi maitseid purki panna. Hoidiste tegemine pole kunagi olnud nii lihtne ja lõbus kui selle raamatu abiga.

4

KASTMED. Soojad. Külmad. Soolased. Magusad

Kõrgel kohal on ka raamat, mis muudab iga hea toidu veel paremaks elamuseks – „KASTMED. Soojad. Külmad. Soolased. Magusad“. Kastmete valmistamine võib esmapilgul tunduda keeruline, kuid Pille Endeni juhendite ja nippidega muutub see lihtsaks ja nauditavaks. Siit raamatust leiab klassikalisi kastmeid, kastmepõhjade valmistamise õpetusi ja inspireerivaid ideid, kuidas tõsta oma toiduvalmistamine uuele tasemele. Täiuslik valik igasse kööki, kus on soov oma toite maitseküllasemaks muuta.

5

Grillikõrvane

Mis oleks üks grillipidu ilma maitsekate lisanditeta? „Grillikõrvane“ pakub ideid kuidas valmistada vürtsikaid määrdeid, dipikastmeid, marinaade, glasuuritud köögivilju ja palju muud. See on ideaalne raamat neile, kes armastavad kasutada värskeid ja hooajalisi tooraineid ning lisada grilliroogadele midagi erilist. Siinsed retseptid on lihtsad ja kaunilt esitatud, pakkudes maitseelamusi kogu grillihooajaks.