2022. aasta 15 popimat lasteraamatut

Foto: Merilin Piirsalu
13.09.2022
Popid lasteraamatud
Popid lasteraamatud | Foto: Canva

Meie valikus leidub palju mitmesuguseid lasteraamatuid. On neid, mis sobivad ettelugemiseks kõige pisematele raamatusõpradele, ning neid, mida suuremad lapsed saavad ise lugeda. Leidub lõbusaid ja seikluslikke jutte, aga on ka õpetlikke ja palju avastamisrõõmu pakkuvaid lugusid. Siin on meie selle aasta 15 popimat lasteraamatut.

1

Meie lapse linnuraamat

Lastele suunatud linnumääraja tutvustab Eesti kõige tavalisemaid linde. Lihtsate lausetega on kirja pandud, millised linnud välja näevad, kuidas käituvad ja kus elavad. Iga liigi kohta on välja toodud midagi iseäralikku ja põnevat. Illustratsioonid on selged ja kaunid. Lisaks leiab toredaid lindudega seotud mänge nii toas kui ka õues mängimiseks ja linnuvaatluse ABC.

2

Sauruste kaubamaja

Selles raamatus seikleb Eliisa, kes päris kindlasti on keskmisest kindlameelsem laps. Eliisa ihaldab sünnipäevaks lemmiklooma, kuid mitte pehmet jänest, pontsakat hamstrit või karvast kutsikat, vaid hoopis kedagi ... eelajaloolisemat.

Vaimukate riimide ja erksa pildikeelega raamat sobib kõikidele seiklushimulistele ja dinosauruseid armastavatele lastele.

3

Parim võitku!

Kui Lind leiab maasika, tahavad seda endale ka Konn ja väike Karihiir. Nii otsustavad nad korraldada võistluse, et välja selgitada, kes võidab auhinnamaasika. Igaüks neist pakub võistlusele välja ühe ülesande. Parimat välja selgitades saavad loomad aga aru, et võitnud on kõik, sest neist said parimad sõbrad! Vahva lugemine pere kõige pisematele.

4

Väike sipelgas Miksmiks. Uued seiklused

Värvirikas raamat jutustab väikesest sipelgast, kes esitab nii ohtralt küsimusi, et saab endale nimeks Miksmiks. Sipelgalapse jälgedes aasadel ja metsades uidates õpib väike lugeja looduse ja loomade kohta palju huvitavat. Näiteks, miks on mesilasel vaja kahte põit ja miks konn krooksub? Kui palju sööb ühe päeva jooksul vihmauss ja kui palju hambaid on teol?

5

Kuidas toimib inimkeha?

Sellest raamatust leiab selged vastused laste kõige tavalisematele küsimustele inimese keha kohta. Raamat on varustatud suurepäraste skeemide ja toredate piltidega, mis aitavad mõista, kuidas keha toimib. Jutustamiseks kasutatakse kergesti mõistetavat lastepärast keelt ja tutvustatakse hulgaliselt põnevaid fakte, mis on nii üllatavad kui ka lõbusad.

6

Nebula saladus

See on Avastajate Akadeemia põneva raamatusarja esimene osa. Noorele lugejale mõeldud sari on saanud inspiratsiooni National Geographicu avastajate ehtsatest seiklustest. Selles saavad kokku lahendamist vajavad saladused, põnevad juhtumid ja teaduslikud faktid. Kohe esimeses osas satub peategelane Cruz seiklusesse, mille keskmes on ohtlik müsteerium, mille ta peab koos akadeemiast leitud sõpradega lahendama.

7

Meie lapse loomaraamat. Imetajad

Imetajad on salapärased, kuid kõik nad on põnevad. Oleks ju vahva nende elu kohta rohkem teada saada. Kes mida sööb? Milline imetaja hoiab omaette ja ajab teised minema? Miks mõni imetaja haiseb ja igale poole junne jätab? Kus on metssea pesa? Miks on mutti nii raske kinni püüda? Paljudele küsimustele leiabki vastuse sellest raamatust.

8

Pahupidi puhkus

„Pahupidi puhkus“ on ehtne suvelugu, mis algab siis, kui 13-aastased kaksikud Helen ja Margus saadetakse maale vanaema juurde. Sellega saab alguse nende pöörane suvi, sest vanaema juurde saabub suvitama ka krutskeid täis vanavanaema ehk Roosimemm. Humoorikas ja mõnus jutustamisstiil ei lase raamatut käest panna enne, kui viimane lehekülg loetud.

9

Raadio Popov

Põnev, humoorikas ja südamlik lugu üksildasest 9-aastasest Alfredist, kelle ellu toob ootamatu pöörde öine kohtumine salapärase hiilijaga. Veider hiilija on Amanda Lehtla, postiljon, kes kuulub Õrnakõrvaliste sekka. Amanda kodust leiab Alfred vana raadiosaatja, mille on leiutanud vene füüsik Popov, ja alustab unustatud lastele öise salaraadiosaate tegemist. See muudab nii tema enda kui ka teiste üksikute elu.

10

Suvi Sommerbys

Kaheteistaastase Martha ning tema väikeste vendade Matsi ja Mikkeli suvevaheaeg algab kehvasti. Nende ema satub New Yorgis õnnetusse ja isa peab kohe Ameerikasse sõitma. Aga kes siis laste järele vaatab?

Selgub, et neil on vanaema, kes elab kusagil kaugel mere ääres. Kui alguses tundub elu tema juures ilma interneti ja nõudepesumasinata kiviaegne, siis tasahilju avastavad lapsed, et rahulik maaelu merekaldal võib olla vägagi õdus. Kui aga neeme tipus hakkavad juhtuma lausa kriminaalsed lood, selgub lõpuks seegi, miks nad vanaemast varem midagi kuulnud ei ole...

11

Madli-Liis ja lugemiskoer

Madli-Liisile EI MEELDI lugeda. Ei raamatuid ega ajakirju. Isegi jäätiseauto menüüd mitte. Õnneks kohtub Madli-Liis Pipaga. Pipa on lugemiskoer, kellele valjusti ette lugeda on vahva. Kui Madli-Liis takerdub, ei pane Pipa seda pahaks. Tüdruk võib teda silitada, kuni loeb sõna kokku. Tuleb välja, et lugeda on tore. Pipa õpetab Madli-Liisile, et natuke pingutades ja sõbra abiga õnnestub kõik.

12

Ma armastan joogat

Selle raamatu abiga saab viia oma keha ja mõistuse ülitoredale teekonnale!

Lastejooga on joogaliik, mille abil lapsed saavad nauditavas õhkkonnas, ilma võistlemiseta, õppida tundma oma keha ja treenida mõistust. Raamatus kirjeldatud asendeid sobib harjutada nii toas kui ka õues.

Joogat tehes saate koos lastega aega veeta ning teil on tore füüsiline ja suhtlemist võimaldav ühine tegevus.

13

Topelt-Felix

Üheteistkümneaastase Felix Twaini elu keerleb number kahe ümber.

Ta võtab trepist minnes kaks astet korraga, koputab kaks korda vastu uste käepidemeid ja sätib asju paarikaupa.

Asi on nii hulluks läinud, et Felixit hakkab ähvardama koolist väljaviskamise oht, sest direktor ei jaksa enam elu Felixi uskumatult keeruliste reeglite järgi seada. Ja siis saabub Charlie Pye ning keerab Felixi elu pea peale!

14

Suur kuri hunt ja tema 14 väikest kutsikat

Selles loos tegutseb hundiperekond, kelle perepea peaks olema „Punamütsikese“ ja „Kolme põrsakese“ muinasjuttudest tuntud suur kuri hunt. Kuna aga temast on saanud hundiissi, kel on kantseldada 14 vallatut kutsikat, siis ei tule tal kurjaks olemine sugugi hästi välja. Hoopis rohkem on tal tegemist sellega, kuidas oma järeltulijatele kõiki hunditarkusi õpetada ja neid igasuguste äparduste eest hoida.

15

Meie kosmiline kodu   

Raamat on teejuhiks meie kosmilises kodus, kuhu kuuluvad nii Päike kui Kuu, nii Veenus kui Jupiter, nii Siirius kui Antaares, nii Kassisilm kui Kaelakee ja veel palju-palju muud huvitavat. Rändama on oodatud eelkõige lapsed ja noored, kes on juba mõne aasta koolis käinud, aga lahkesti on kaasa kutsutud ka nende vanemad ja kõik, kes tahavad tutvust oma kosmilise koduga süvendada või värskendada.

Palju soodushinnaga lasteraamatuid leiad siit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid